Shadows as Design

Shadows as Design, Getty Center - Los Angeles, California

Shadows as Design, Getty Center – Los Angeles, California

Lately, I’ve talked a lot about the stunning Getty Center architecture. The design and materials are top-notch. For example, I don’t recall seeing any concrete walkways. All of the stairs and walkways were precision-cut stone, as you can see here.

The design is also highly structured and angular, which I like. Perhaps a bit masculine, but the predominantly white stonework softens and doesn’t overwhelm.

These are the stairs that lead down to the gardens. I noticed that the stonework had an extra dimension of design via the shadows from the trees. It adds another layer of texture and softness to the geometry. Is this a happy accident? Or did the landscape architect anticipate this bit of detail during the winter?

I have a free monthly newsletter that’s perfect for busy people. Signup for the Newsletter to get the best of my posts, old and new, plus additional content not available anywhere else.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.